Grote belangstelling voor BuurtBeursvloer Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

anoniem November 19, 2018
285 keer bekeken 0 comments

Er zijn al verschillende netwerken actief. Met dit platform kunnen jullie elkaar vinden zodat de netwerken de vragen en wensen die er zijn nog beter kunnen ondersteunen en omzetten in acties. Leidsche Rijners hebben met elkaar de volgende ambities benoemd:

  • Bekendheid van de hulpverlenende organisaties in de wijk is verbeterd
  • Bekendheid van regelingen voor mensen met weinig inkomen bij ziekte of werkeloosheid is verbeterd
  • Meer mogelijkheden voor (lokale) kleine ondernemers
  • Eerder signaleren van problemen op het gebied van geldproblematiek
  • Stimuleren dat bedrijven in Leidsche Rijn mensen uit Leidsche Rijn aannemen
  • Speciale afdeling voor werkelozen in Leidsche Rijn.

De eerste editie van de BuurtBeursvloer Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern voorzag in een duidelijke behoefte. Onder het motto ‘Maatschappelijk netwerken voor bewoner en bedrijf’ maakten 50 lokale initiatieven, ondernemers en bewoners matches met elkaar om de wijk nog mooier te maken. Lees meer.

De BuurtBeursvloer vond  8 november in een laagdrempelige en informele setting plaats in Castellum Hoge Woerd. De aftrap bestond uit door een korte workshop #durftevragen en #durftegeven. Vervolgens werden de vragers en gevers aan elkaar gekoppeld door hoekmannen, net als op een reguliere beursvloer. Op deze manier zagen tientallen nieuwe lokale samenwerkingen het licht. Deelnemers konden hun succesvolle matches verzilveren met een mooie polaroidfoto.

De BuurtBeursvloer is een initiatief van  de Vrijwilligerscentrale, Welzaam en Doenja en is voortgekomen uit het platform Leidscherijnmakenwesamen. Het is de bedoeling dat het initiatief een vervolg gaat krijgen, liefst twee keer per jaar.

Een van de successen is dat een lokale ict’er aan Emmaus aanbood om een aantal oude pc’s op te knappen. Zodra ze weer als nieuw zijn, gaan ze naar de bewoners van een zorginstelling van Reinaerde. geweldige samenwerkingen zien ontstaan. Maar er zijn veel meer mooie matches ontstaan.

 

Voor meer informatie over de BuurtBeursvloer kun je contact opnemen met Naomi Nederlof van Vrijwilligerscentrale Utrecht: 06 - 2264 8646 of naomi@vcutrecht.nl

Images

0  Comments

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!