Aardgasvrije huizen

anoniem 11-03-2019
440 keer bekeken 0 reacties

Het klimaat is aan het veranderen; meer extreme regenval en hitte en droogte in de stad. Daarbij ligt de wijk aan de A2 en A12. Hoe beperken we overlast voor mensen, planten en de dieren in de stad?  Er zijn al verschillende netwerken actief. Met dit platform kunnen jullie elkaar vinden zodat de netwerken de vragen en wensen die er zijn nog beter kunnen ondersteunen en omzetten in acties. Leidsche Rijners hebben met elkaar de volgende ambities benoemd:

  • Aandacht en stimuleren bewustzijn m.b.t. water, droogte en hitte in de stad
  • Meer bewustzijn van bewoners en ondernemers m.b.t. energieverbruik en verduurzamen van woningen
  • Meer duurzame nieuwbouw
  • Verduurzamen van bestaande woningen
  • Meer oplaadpunten electrische auto’s

Lees hier de extra nieuwsbrief 2019 Duurzaamheid in Leidscherijn met update naar alle projecten.

 

In de gemeente Utrecht zijn 118.000 woningen aangesloten op aardgas. Dat is ongeveer 75% van de huizen. In Leidsche Rijn zijn al veel woningen aardgasvrij. Deze huizen zijn aangesloten op stadsverwarming en de bewoners koken elektrisch.

In elke wijk wordt uiteindelijk het gasnet vervangen door een duurzame oplossing. De gemeente kijkt samen met bewoners en samenwerkingspartners welke oplossing het best past in een gebied. Alle gemeenten in Nederland moeten in 2021 een plan hebben waarin staat wanneer welke wijk van het gas afgaat en wat de alternatieven kunnen zijn. Bekijk deze video om te zien hoe Utrecht aardgasvrij wordt. Of kijk op www.utrecht.nl/aardgasvrij.

Afbeeldingen

video over aardgasvrije woningen

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen