Bewustzijn bewoners/ondernemers energieverbruik en verduurzamen woningen

Angelique . 24-11-2017
0 reacties

Het klimaat is aan het veranderen; meer extreme regenval en hitte en droogte in de stad. Daarbij ligt de wijk aan de A2 en A12. Hoe beperken we overlast voor mensen, planten en de dieren in de stad?  Er zijn al verschillende netwerken actief. Met dit platform kunnen jullie elkaar vinden zodat de netwerken de vragen en wensen die er zijn nog beter kunnen ondersteunen en omzetten in acties. Leidsche Rijners hebben met elkaar de volgende ambities benoemd:

  • Aandacht en stimuleren bewustzijn m.b.t. water, droogte en hitte in de stad
  • Meer bewustzijn van bewoners en ondernemers m.b.t. energieverbruik en verduurzamen van woningen
  • Meer duurzame nieuwbouw
  • Verduurzamen van bestaande woningen
  • Meer oplaadpunten electrische auto’s

 

Meer bewustzijn van bewoners en ondernemers m.b.t. energieverbruik en verduurzamen van woningen

Steeds meer bewoners en ondernemers wekken zelf energie op en besparen slim. We zijn vandaag al druk bezig met de energie van morgen. Utrecht wil zo snel mogelijk klimaatneutraal zijn. En in 2050 kunnen we geen aardgas meer gebruiken. Dat vraagt wat van u, uw bedrijf of vereniging. Ook aan de slag in uw huis? Of in uw bedrijf?

Bekijk eens onderstaande tips.

Verbruik ik teveel energie?

Op basis van uw adres kunt u al veel inzicht krijgen over uw situatie. Verbruikt u veel energie vergeleken met de buurt, of vergeleken met huizen die op uw huis lijken? Doe de energiecheck

Zonnekaart – is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Internetten, de was doen, TV kijken: dankzij de zon kan het veel goedkoper. Omdat de prijs van zonnepanelen daalt, wordt de investering steeds winstgevender. Het rendement is nu al drie keer hoger dan de rente op uw spaarrekening! Met de Zonnekaart checkt u of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. We laten ook zien hoeveel zonnepanelen op uw huis geplaatst kunnen worden, wat dit oplevert én hoe snel u uw investering terug verdient.

Energie besparen – snelle tips

Ontdek met de bespaartest met welke kleine ingrepen u thuis snel geld kunt besparen. De test bestaat uit vijftien keuzes over energiebesparing. Aan het eind van de test ziet u hoeveel geld u jaarlijks overhoudt. U zult zien dat energiebesparing helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!

 

Uw huis onder de loep – quickscan

Met een quickscan krijgt u een eerste indruk van bespaarkansen van uw huis. Bij deze scan wordt gebruik gemaakt van gemeentelijke gegevens en rekenregels van de Rijksoverheid.

Advies aan huis

Wilt u een energieneutraal huis? Aardgasvrij? Is uw huis een huurhuis of onderdeel van een VvE? Heeft uw huis vocht- of ventilatieproblemen? Of voelt u uzelf gewoon niet zeker genoeg om zelf te kiezen en wilt u begeleid worden bij de uitvoering? Dan is persoonlijk advies aan huis een slimme zet.

 

 

 

Afbeeldingen

Duurzaamheid en klimaat

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!