Reizende tentoonstelling Identiteit

Barbara del Court König November 27, 2019
166 keer bekeken 0 comments

Kijk welke projecten jou aanspreken. Reageer en sluit je aan! 
Je kunt ook zelf een project indienen! Hiervoor vragen wij je eenmalig te registeren. Nadat je bent ingelogd verschijnt de knop ‘Bijdrage toevoegen’.
Heeft u al een wachtwoord ingesteld? Klik dan rechtboven in het scherm op 'Inloggen'. 

Hulp nodig bij het plaatsen van een project? Klik dan hier.

Samen met jongeren uit o.a. Leidsche Rijn heeft AllOne met wijkpartners het gehad over verschillende aspecten van identiteit. We zouden dit project graag met meerdere jongeren willen voortzetten in samenwerking met wijkorganisaties. Hiervoor hebben we een presentatie gemaakt, check de video!

Tijdens de eerste fase heeft AllOne AM Landskab geholpen om samen met de leerlingen van Leidsche Rijn College hun sport- en spelterrein Teenspot in te richten. Daarna hebben andere leerlingen met AllOne en Durf! het openingsfeest georganiseerd

Samen met RAUM deelden wij de wens om jongeren en hun levensonderwerpen te bespreken, dit werd zichtbaar in de wijk in de vorm van een muurschildering.

De onderwerpen seksualiteit/gender, je roots, en leven/dood werden met jongeren besproken tijdens een voortraject.

Door het speelse creatieve karakter van de workshops, konden deze soms pittige onderwerpen niet alleen besproken, maar ook gevoeld en gedeeld worden.

Kenmerkend voor de AllOne methode is dat een creatief proces ook een permanente karakter krijgt. Zo verduurzaam je de inspiratie en de ontmoeting.

In dit geval waren het de creatieve producten van de jongeren die ze mee naar huis konden nemen, en de muurschildering voor de wijk. Zo kan een persoonlijke ervaring, ieder een eigen creatief product, ook de groep en in dit geval de wijk versterken.

Ook dit is een AllOne kenmerk: de kracht van het individu = de kracht van de groep.

Tijdens bovengenoemde fases werd duidelijk dat de jongeren behoefte hadden om deze onderwerpen vaker te bespreken. Momenteel reist er op verschillende openbare plekken in Leidsche Rijn een tentoonstelling over Identiteit, waarin verschillende onderdelen van de workshops getoond worden.

Zo kunnen we met  nieuwe jongeren en hun netwerken zoals ouders creatieve sessies houden op de locaties van de tentoonstelling.

Deze sessies leveren weer creatieve producten op die we integreren in de tentoonstelling zelf = groeiende verbinding en ontwikkeling.

We zouden dit project graag met meerdere jongeren willen voortzetten in samenwerking met wijkorganisaties. Hiervoor hebben we een presentatie gemaakt, check de video!

Images

Wat is jouw identiteit?

Jongeren in Leidsche Rijn

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie settings