Ut­recht 900 Jaar in 2022

08-03-2022 447 keer bekeken 0 reacties

Utrecht is jarig! Dit jaar vieren we vol trots dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. Utrecht: de stad die we samen zo mooi hebben gemaakt. Waar de deuren altijd open staan. Waar we elkaar zien, waar we aandacht hebben voor elkaar. Kijk om je heen en zie wat we samen hebben bereikt.

Samen zijn wij Utrecht. Al 900 jaar.
En samen maken we Utrecht nog mooier. Morgen, overmorgen – en over nog eens 900 jaar. Maar eerst vieren we feest, en de hele stad viert mee!

Op 2 juni 1122 gaf keizer Hendrik V de Utrechters stadsrechten. Daarmee werd Utrecht officieel een stad. Als bijna de eerste stad van het land. Utrecht was in de middeleeuwen zelfs de belangrijkste en grootste stad van de Noordelijke Nederlanden. We vieren deze verjaardag met een mooi programma voor, door en met zoveel mogelijk Utrechters. Van de Stadsdag op 2 juni 2022 tot en met Sint Maarten op 11 november 2022. Doe je mee?

Het programma met activiteiten rondom de viering wordt binnenkort bekend gemaakt. Houd de website van 'Utrecht 900 jaar' in de gaten!

Heb je een idee om iets te organiseren? Alleen, met vrienden, je buurt of via een organisatie of bedrijf waar je voor werkt. Heb je een vraag, stuur dan een mail naar utrecht900@utrecht.nl of bel of app naar 0618653619. Het Utrecht 900 Comité denkt graag met je mee.

Alle Utrechters worden dit jaar allemaal een klein beetje 900 jaar oud. Hang jij samen met ons de slingers op?

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen