Basisschool Op De Groene Alm fleurt prullenbakken op voor minder afval

17-07-2020 975 keer bekeken 0 reacties

Basisschool Op De Groene Alm fleurt prullenbakken op voor minder afval

Groep 7 van basisschool Op De Groene Alm in Utrecht hebben samen met studenten van Universiteit Utrecht (UU) en de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn iets milieubewuster gemaakt. Op 9 juni werden de stickers voor de prullenbakken in de wijk, gebaseerd op tekeningen van de kinderen zelf, op gepaste afstand onthuld.

Basisschool Op de Groene Alm heeft het thema duurzaamheid al sinds hun opening als één van hun speerpunten. Stichting Move linkte daarom studenten van de bachelor Global Sustainability Science en studievereniging STORM aan de kinderen uit groep 7. Door verschillende bezoeken aan de school leerden de studenten de levenswereld en de wijk kennen van de kinderen en andersom. In deze sessies was ruimte om met de kinderen te verkennen hoe hun wijk vernieuwd kon worden op gebied van duurzaamheid en hoe zij dit zelf konden verwezenlijken. http://youtu.be/vTRq2UoosBU

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen